Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

20 éves Jubileumi Találkozó - Cserkeszőlő

A télen elhatároztuk, hogy a Ducatot lecseréljük.

2008. március 4. kedd: Párom, Kata többhónapos kutatás és válogatás után talált a Neten egy számunkra megfelelő lakót. Az elvárás: omnistor, sat, és esetleg tolatókamera. A talált autó ebben mindennek megfelelt, árban is elfogadható. Egy Peugeot FFB Tabbert. Az autó egy ügynökségen várta gazdáját.
2008. március 8. szombat: Felkerekedtünk meglátogatni a kiválasztottat. A lakó olyan volt, amilyet elvártunk. Alkudozás nélkül foglalót tettünk le érte, miután megbeszéltük, hogy egy hét múltán jövünk érte. Addigra kértük, hogy legyen meg az eredetvizsgálat. A papírokat alig írtuk alá a fogalalóról, amikor megjelent egy házaspár, akik 200 kilóméterről jöttek ezért az autóért, és kp-ben fizettek volna. De, mi voltunk a gyorsabbak.
2008. március 12. szerda: telefoni érdeklődésemre a kereskedő közölte, hogy megvannak a papírok, mehetünk az autóért.
2008. március 13. csütörtök: délután fél kettőkor megérkeztünk az autó átvételére. A szokásos eljárás, szerződés, papírok, fizetés stb. Majd ekkor a kereskedő "észrevette", hogy az autó sajnos ideiglenesen ki van vonva a forgalomból. De mint mondta, az átírásnál visszahelyezik, tehát semmi baj. Dilemma: lakóhelyünktől mintegy 50 Km-re elindulni egy forgalomból kivont autóval, hát nem egy életbiztosítás. A lakó viszont nagyon jó, nagyon kellett. Vállaltuk a rizikót, elhoztuk. A rendőröket szerencsésen elkerültük, hazaértünk. Csütörtök délután, sorszámot kell szerezni valamelyik okmányirodába. Lakóhelyünkön a legközelebbi, április vége. De azért egy másik településen találtunk az interneten időpontot, 17.-e, hétfőre. Nyugodtan dőltünk hátra.
2008. március 14. péntek: délután fél háromkor, amikor ellenőriztük a kocsi papírjait, kiderült a szörnyű valóság. Nincs meg az eredetvizsgálatról szóló igazolás. A kereskedő 50-km, péntek van, holnap ünnep. hogyan iratjuk át az autót hétfőn reggel? Felhívtam a kereskedőt, aki közölte, ők nem is csináltatták meg az eredetvizsgálatot. Szerinte ez az én dolgom lesz. Egy forgalomból kivont autóval? Hm! Ám, amit el lehet intézni, azt el is intézzük. Némi telefonálgatás után végül is este fél hétkor a kezemben az áhított papír. Most már csak abban reménykedem, hogy az okmányirodában nem lesz hétfőn reggel bombariadó, vagy nem tör ki a tifusz, stb. S ha minden jól megy saját forgalmival érkezhetünk szombaton Makóra, a találkozóra!
Tudom, mi is figyelmetlenek voltunk, de hátha segít valakinek!
Üdv Nektek
3hinfo

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.